+421 2 6930 7997
História toxínov
Doktor Robert I. Bender uviedol na konferencii v Taliansku veľmi prekvapujúce a zaujímavé fakty o potravinách, ktoré sa určite oplatí poznať.
V roku 1900 v zásade neexistovala astma, alergie... ani žiadne ochorenie, v dôsledku ktorého by došlo k zlyhaniu imunitného systému,
infarkt bol takmer neznámy pojem (1 človek zo 41 000 ľudí)
rakovina (3 ľudia z 10)
diabetes (1 človek zo 760 000 ľudí)
používané sladidlo v roku 1900 bola MELASA
Päť etáp moderného vývoja potravinárskeho priemyslu:
1. etapa 1990 – 1939
2. etapa 1940 – 1961
3. etapa 1962 – 1973
4. etapa 1974 – 1997
5. etapa 1998 – do súčasnosti
Všetci rozumieme tomu, že keď automobilový závod vyrobí auto, tak jeho výrobca vie, čo tomu autu bude škodiť a, naopak, čo pre jeho dobré fungovanie bude potrebovať. Čo by sa stalo, keby výrobca nalial namiesto motorového oleja do auta olej na vyprážanie… všetci poznáme odpoveď a nemusíme byť ani automobiloví konštruktéri.
Podobne je to aj s ľudským telom, naše orgány sú prispôsobené na prijímanie prirodzenej živej potravy. Problém však nastal, keď sme za ostatných 60 rokov postupne akceptovali chemicky upravované, umelé a mŕtve potraviny plné chemických látok ako náhradu za prirodzenú stravu a rovnako aj množstvo syntetických chemických liekov namiesto pre telo prirodzených prírodných liečiv. Napriek tomu väčšina z nás verí, že žijeme v úžasnej pokrokovej dobe.
Pred 100 rokmi bola väčšina potravín a vecí okolo nás prirodzených, čistých a zdravých.
Odvtedy sa však všetko zmenilo, čo ste isto postrehli, ale väčšina z nás to ešte stále celkom nechápe a myslí si, že to čo sa okolo nás deje, je dobré a je to v poriadku. .
A ak si to aj niektorí nemyslia, aj tak slepo nakupujú a bezhlavo jedia to, čo ponúka dnešná potravinová chémia alebo „kvalitná kozmetika plná chémie“. .
Nájdu sa však aj takí, ktorí si to uvedomujú, a preto veľmi dôkladne zvažujú nákup potravín a liečivej kozmetiky pre seba a svojich najbližších.
Ak medzi nich patríte aj vy, tak sme radi, že nás predsa len pribúda a veríme, že aj naďalej pribúdať bude.
Tomáš Kašpar: Nespěchejte do rakve